Aanleg Drinkwatertransportleiding Bodegraven – Woerden

Drinkwaterbedrijf Oasen realiseert in de periode 2021 – 2024 een reconstructie van de drinkwatertransportleiding tussen Bodegraven en Woerden. De huidige staat van de bestaande PVC transportleiding is op sommige delen dermate slecht dat is gekozen om het gehele tracé, met een lengte van zo’n 7,8 kilometer, te vervangen door een DN500 stalen medium voerende leiding. 

3 deelprojecten

Oasen heeft ATRON-Engineering opdracht verstrekt voor de tracé engineering, verdeeld in drie deelprojecten. In samenspraak met Oasen heeft ATRON-Engineering een DO (definitief ontwerp) opgesteld voor in totaal 12 horizontaal gestuurde boringen van DN500 staal. 

Inzicht in de grondgesteldheid

Voor dit project heeft ATRON-Engineering het geohydrologisch en geotechnisch onderzoek afgestemd, begeleid en uitgevoerd. Door het geohydrologisch onderzoek is er inzicht ontstaan in de kenmerken van het grondwater, zoals de stromingsrichting en -snelheid maar bijvoorbeeld ook in de doorlatendheid van de ondergrond. Het geotechnisch onderzoek daarentegen geeft een beeld van de samenstelling en opbouw van de ondergrond. Gezien de grondgesteldheid van dit gebied is ervoor gekozen om het tracé zo veel mogelijk te realiseren middels horizontaal gestuurde boringen.

Vergunningen en (werk)tekeningen

De diverse documenten ten behoeve van de vergunningsaanvraag voor de drinkwatertransportleiding zijn door ATRON-Engineering verzorgd. Daarvoor zijn er verschillende gesprekken geweest met de betrokken stakeholders. Naast het opstellen van het DO en het vergunning gereed maken heeft ATRON-Engineering de ZRO (Zakelijk Recht Overeenkomsten) voorbereid voor de rentmeester. Ook zijn er diverse (werkterrein)tekeningen opgesteld voor afstemming met particuliere eigenaren.

Bijzonderheden van het project

 • Vooroverleg betrokken stakeholders.
 • Uitvoeren geohydrologisch en geotechnisch onderzoek.
 • Opstellen van DO (Definitief ontwerp).
  • Totale lengte tracé ca. 7,8 kilometer.
 • Ontwerp Horizontaal gestuurde boringen.
  • Totaal 12 horizontaal gestuurde boringen DN500 staal.
 • Voorbereiden ten behoeve van zakelijk recht overeenkomsten.
 • Opstellen van werkterreintekeningen en zakelijk recht tekeningen.
 • Vergunning gereed maken ten behoeve vergunningsaanvraag.

Onze opdrachtgevers

Onze opdracht-gevers

 • ATRON-Engineering B.V. is actief in de Benelux. Onze klanten zijn aannemers, netbeheerders, particulieren, bedrijven en overheden allen voornamelijk actief in de ondergrondse infra.

 • Onze klanten kunnen bij ons terecht voor alle soorten vraagstukken t.a.v. ondergrondse infra. Van het engineeren van sleufloze kruisingen tot en met het uitwerken van een compleet kabel- of leidingtracé incl. alle bijbehorende berekeningen en onderzoeken. Daarnaast ondersteunen wij onze klanten in zowel de voorbereiding als uitvoeringsfase van een project. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of bent u opzoek naar advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • ATRON-Engineering B.V. is opgericht in 2015. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bekend ingenieursbureau in de markt. Met onze vestigingen in Werkendam en Bodegraven hebben wij een landelijke dekking. Ons team bestaat uit mensen uit de praktijk. Dat wil zeggen dat al onze medewerkers hun roots in de aannemerij hebben liggen of hier ervaring hebben opgedaan. Op deze wijze benaderen we onze werkzaamheden met een praktische blik. Ons doel is om een maakbaar ontwerp te realiseren en onze opdrachtgevers te voorzien van passend advies.

  ATRON-Engineering Werkendam
  ATRON-Engineering Bodegraven