WKO Ringleiding op de campus van Wageningen University

Doel van Wageningen University is om de hele campus ‘gasloos’ en energiezuinig te maken. Hiervoor zal er op het terrein van de universiteit een WKO-Ring worden aangelegd. Deze ring zal door middel van warmtebronnen verwarming of koeling verzorgen voor de diverse gebouwen op de campus.

WKO Ringleiding op de campus van Wageningen University

Doel van Wageningen University is om de gehele campus ‘gasloos’ en energiezuinig te maken. Hiervoor zal er op het terrein van de universiteit een WKO-Ring worden aangelegd. Deze ring zal door middel van warmtebronnen verwarming of koeling verzorgen voor de diverse gebouwen op de campus.

ATRON-Engineering B.V. heeft in samenwerking met Deerns en in opdracht van Wageningen University diverse werkzaamheden verricht.

In de VO-fase is in samenwerking met verschillende onderdelen van de universiteit een haalbaarheidsstudie opgesteld voor de aanleg van de ring. Het betreft hier een dubbele WKO-leiding (één warm en één koud) met een diameter van 400 mm over een lengte van circa 2 kilometer. In de ring bevinden zich verschillende horizontaal gestuurde boringen. Deze locaties zijn mede bepaald om de overlast op de campus te beperken.

Aansluitend zijn in opdracht van ATRON-Engineering B.V. diverse onderzoeken uitgevoerd, waaronder onderzoek naar niet gesprongen explosieven (NGE) en is er een geohydrologisch- en milieukundig advies opgesteld.

Op basis van de onderzoeken en de uitkomsten uit het voorlopig ontwerp (VO) heeft ATRON-Engineering B.V. een definitief ontwerp (DO) ofwel referentieontwerp opgesteld, waarin ook diverse afsluiterschema’s, aftakkingen, aansluitingen enz. zijn opgenomen. Alle informatie is uiteindelijk verzameld en er is een werkomschrijving opgesteld voor de uitvraag van de werkzaamheden naar diverse civiele aannemers.

ATRON-Engineering B.V. heeft vervolgens de aanbesteding begeleid en levert op dit moment de technische ondersteuning gedurende de uitvoeringsfase van de werkzaamheden.

Onze opdrachtgevers

Onze opdracht-gevers

  • ATRON-Engineering B.V. is actief in de Benelux. Onze klanten zijn aannemers, netbeheerders, particulieren, bedrijven en overheden allen voornamelijk actief in de ondergrondse infra.

  • Onze klanten kunnen bij ons terecht voor alle soorten vraagstukken t.a.v. ondergrondse infra. Van het engineeren van sleufloze kruisingen tot en met het uitwerken van een compleet kabel- of leidingtracé incl. alle bijbehorende berekeningen en onderzoeken. Daarnaast ondersteunen wij onze klanten in zowel de voorbereiding als uitvoeringsfase van een project. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of bent u opzoek naar advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  • ATRON-Engineering B.V. is opgericht in 2015. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bekend ingenieursbureau in de markt. Met onze vestigingen in Werkendam en Bodegraven hebben wij een landelijke dekking. Ons team bestaat uit mensen uit de praktijk. Dat wil zeggen dat al onze medewerkers hun roots in de aannemerij hebben liggen of hier ervaring hebben opgedaan. Op deze wijze benaderen we onze werkzaamheden met een praktische blik. Ons doel is om een maakbaar ontwerp te realiseren en onze opdrachtgevers te voorzien van passend advies.

    ATRON-Engineering Werkendam
    ATRON-Engineering Bodegraven